We use cookies and other technologies that allow their recognition in order to enhance your online experience. By accessing this website, you consent to this use in the manner described in our Cookies Policy

Login

* Geschützter Bereich (Franchisenehmer)

Forgot password? ×

Forgot password?

Enter your email address:
(Geben Sie Ihre e-Mail-Adresse/Voer uw e-mailadres/Ingresa tu dirección de correo electrónico)

×

Refill24 Netherlands

Inkstation Powered by Refill24

Vaak gestelde vragen


Wij zouden U graag een aantal adviezen en suggesties willen geven hoe uw cartridges het het langste volhouden en hervuld kunnen worden. De afdrukkwaliteit is namelijk sterk afhankelijk van de toestand waarin zich de Cartridge bevindt. Hieronder leggen wij U uit waarop u moet letten en wat er met de cartridge gebeurt tijdens het printen.

Als eerste belangrijke punt letten op...

Accepteer nooit een zogenaamde “UPDATE” van uw Printer, die automatisch op uw beeldscherm verschijnt. Deze UPDATES zorgen er namelijk in de meeste gevallen voor dat uw printer de hervulde cartridge niet meer herkent en zal door de printer geweigerd worden.


Aub let u op het volgende

  1. Hoe behandelt u een Cartridge
  2. Wanneer laat u de Cartridge hervullen
  3. Hoe vaak kunt u de Cartridge hervullen?
  4. Is het afdrukresultaat naar tevredenheid?
  5. Kan men door het hervullen de printer beschadigen?
  6. Hoe belangrijk is de Inktkwaliteit
Hoe behandelt u een Cartridge
Raak bij het uitnemen van de Cartridges niet de printkop of printplaat (koperen kontakten) aan met uw handen. Laat de cartridge niet te lang buiten de printer staan, anders zal de Inkt in het mondstuk van de Cartridge verdrogen en blokkeerd daarmee het afdrukken. Wanneer u een reserve cartridge heeft staan, bewaar deze dan met afdekkapje in een afgesloten sealzakje van ons. Reinig de printkop van de Cartridge nooit met reingingsmiddelen !!! (de Cartridge wordt tijdens het hervullen gereinigd). U kunt evt. Uw extra cartridge laten sealen om hem zo langer te kunnen bewaren.
↑ top
Wanneer laat u de Cartridge hervullen
Print Uw Cartridges nooit volledig leeg, want de Printkop wordt verwarmt tijdens het afdrukken tot een temperatuur van 300 / 500 graden en kan daardoor inbranden. Bij een compleet lege Cartridge kan het dan dus voorkomen dat de printkop indroogt en er geen Inkt meer wordt doorgelaten. Door deze verhitting moet de printkop namelijk afgekoeld worden door de Inkt, zonder wordt hij dus te heet en verbrand. Gebeurt dit is de kans groot dat de Cartridges niet meer bruikbaar zijn. Wacht dus niet te lang en laat uw Cartridges vullen wanneer de melding leeg (bijna leeg) bij een nieuwe Cartridge wordt aangegeven of wanneer de afdrukkwaliteit aanzienlijk minder wordt. Dus niet wachten totdat er blanco papier uit uw printer komt.
↑ top
Hoe vaak kunt u de Cartridge hervullen?
Het aantal keren dat een Cartridge hervult kan worden is afhankelijk van het type printer en de manier waarop u de Cartridge behandelt. U heeft in die zin invloed op het aantal keer vullen van een Cartridge door het behandelen van de Cartridges zoals wij hebben beschreven in de “Algemene Tips voor InktCartridges”. Als een Cartridge electronisch niet meer herkend wordt of een error aangeeft kan dit komen door het type printer dat u gebruikt. Zo kan het zijn dat een Cartridge in het minste geval 2x gevuld kan worden en in het gunstige geval wel tot 7x / 16x. Wij kunnen u hier antwoord op geven.
↑ top
Is het afdrukresultaat naar tevredenheid?
Refill24 gebruikt voor ieder Merk Printer zijn eigen gespecificeerde hoogwaardige Inkt, zodat het afdrukresultaat gelijkwaardig zal zijn aan die van origineel. Natuurlijk is de toestand waarin uw Cartridge zich bevindt wel doorslaggevend voor de kwaliteit. Zoals ook een motor goed onderhouden moet worden om goed te blijven draaien. Lees daarom onze “Algemene Tips voor Inktcartridges”. Kort samengevat: Print regelmatig , niet te veel bladzijden zonder onderbreking en denkt u erom de Cartridge niet volledig leeg te printen. Zodra de Printkop met gedroogde Inkt verstopt raakt of er wordt doorgeprint met een lege Cartridge bestaat de kans dat de printkop verbrandt en zal de afdrukkwaliteit verslechteren of er zal zelfs geen afdruk meer gemaakt kunnen worden.
↑ top
Kan men door het hervullen de printer beschadigen?
In principe “niet”! Er zijn 2 verschillende Printertypen:
  1. Printers met Cartridges met ingebouwde printkop.
  2. Printers met vast geïnstalleerde printkop met Enkele kamer Cartridges die bij het installeren op de printkop aansluiten.

In het 1e geval Zijn de Printer en Cartridge 2 gescheiden componenten en de afdruk is slecht? Ligt het alleen aan de Printkop die zich aan de Cartridge bevindt en meestal niet aan de Printer zelf. In het 2e geval Is bij het blokkeren of schade aan een vast geïnstalleerde Printkop in een Printer vaak niets te doen. Deze zit namelijk vast in de Printer. Het is daarom ook van groot belang dat u de Cartridges laat vullen met een daar speciaal voor ontwikkelde Inkt en niet met één of andere Universele Inkt. Men kan tenslotte ook geen diesel in een benzine wagen doen. Printers met een vast geïnstalleerde printkop zijn gevoeliger en werken beter wanneer men regelmatig afdrukt!
↑ top
Hoe belangrijk is de Inktkwaliteit
Een hoogwaardige Inkt-kwaliteit maakt wel degelijk uit wanneer het om de afdrukkwaliteit gaat! De vast geïnstalleerde printkop of losse cartridge met ingebouwde printkop kunnen beschadigd raken wanneer er een niet gespecificeerde Inkt voor de juiste Printer en model gebruikt wordt. Dit is duidelijk te merken aan her volgende: Droogtijd , Kleurintensiteit , Verdampingspunt , Viscositeit , Oppervlakte extensie , Kleurstof en pH-waarde. De Inkt die wij bij Refill24 gebruiken, is wat samenstelling betreft nagenoeg gelijk aan het origineel, en voldoet daarom aan alle vereisten om een goede afdruk te garanderen. Tevens zal dit ook de levensduur van de Cartridge cq Printer ten goede komen.
↑ top

Algemene Tips voor Inktcartridges

Druk U Cartridges nooit helemaal leeg!
De Printkop wordt namelijk verhit tijdens het afdrukken met een temperatuur van zo’n 300º und 500º en brengt daarmee de Inkt met zeer kleine stoom druppeltjes op het papier. Door deze verhitting moet de printkop afgekoeld worden door de Inkt , anders verbrandt deze. Gebeurt, dit dan is de Cartridge niet meer te gebruiken.
Druk nooit teveel bladzijden in één keer! Uw printer is geen industriele printer maar één voor thuisgebruik. Ook hierbij heeft de printkop een afkoelmoment nodig en gebeurt dit niet is er tevens de kans dat de printkop verbrandt=Cartridge is dan niet meer te gebruiken
Tekst afdrukken in DIN A4 ongeveer 10 pagina’s , daarna korte pauze. Foto’s DIN A4 2 tot 4 afdrukken , daarna korte pauze.
Laat Uw printer niet weken lang stil staan zonder afdrukken te maken (men bespaart daardoor geen Inkt, in tegendeel!)
Om het mondstuk van de Printkop vrij te houden en te behoeden van evt. Schade is het belangrijk om minstens 1 keer per week een afdruk te maken ,zodat het Inkt goed vloeien kan. Het mondstuk bestaat uit zeer kleine spuitopeneningen ( haarvaten ) die na enige tijd niet gebruikt kunnen indrogen of kristalliseren en zo verstopt raken. Om een evt verstopping op te lossen dient u de printkop te reinigen middels het Printkop reinigingsprogramma van de printer zelf. ( via configuratiescherm of via de printer zelf ) Tijdens het reinigen verbruikt de printer wel Inkt die dan uiteindelijk onder in de printer in een opvangbak verdwijnt. Daar verdampt het voor een groot gedeelte en er blijft een vaste massa achter.
Wanneer U uw cartridges voor de 1e keer laat hervullen bij een Inkstation , plak dan niet de Printkop af met tape en wikkel hem ook niet in alufolie of keukenrol , want op deze wijze kan er restinkt in andere kamers gezogen worden en zo de kleuren vermengen
Heel éénvoudig kunt u de Cartridges met de printkop naar boven gericht in een plastik zakje vervoeren. De medewerker van een Inkstation doet na het hervullen een plastik kapje op de printkop en de cartridge in een plastic zakje.Bewaart U deze alstublieft voor de volgende hervulling, alleen zo bent u verzekert van een schoon transport.
Wacht U aub niet totdat u printer slechts blanco pagina’s geeft = gevaar voor Printkopverbranding
Wanneer uw printer u niet informeert over een evt leegstand dan zult u alleen merken dat de cartridge leeg raakt door kleurverandering in de afdruk. Mocht dit het geval zijn dan is dit het moment om uw cartridge bij een Inkstation te laten hervullen.
Raakt U niet met uw vingers de chip of printplaten ( Elektronica ) van de Printkop aan !!! Vetaanslag of vervuiling kan de oorzaak zijn dat de Printer een Cartridge niet herkent of zelfs een error aangeven =Printer zal dan niet afdrukken
Deze Elektronische contacten zijn zeer gevoelig en dienen als communicatie tussen Printer en Cartridges. Ook een statische lading van u kan tot een Error leiden.

Online Shop

Online Shop:

Bezoek onze nieuwe Refill24 Shop! Inktcartridges, Tonercartridges, Inkt, Toebehoren, Papier... bezoeken

Let's recycle

Uw bijdrage aan het Milieu

Ongelooflijk: 250 Miljoen lege Inktcartridges & Tonercartridges belanden alleen al in Europa jaarlijks in het huisvuil-een enorme milieuvervuiling!

Beschermt U daarom ons Milieu en laat Uw Cartridges & Toners professioneel navullen!

Levensduur en rendement van Cartridges

Originele cartridges en hervulde cartridges


Zijn er standaardnormen die het afdrukrendement van Cartridges bepalen?

De Printer en Cartridge fabrikant berekenen het aantal te bedrukken pagina’s er vanuit gaande dat een A4 pagina met een dekking van 5% afgedrukt wordt. Bijvoorbeeld met Cartridge X kunnen 450 pagina’s afgedrukt worden bij een pagina dekking van 5%.

Enige factoren die het afdrukrendement van een Cartridge beïnvloeden:
Gebruikte lettertype:
Arial, Times New Roman, Calibri, etc.
Gebruikte lettergrote:
12pt, 16pt, 32pt, etc. Des te groter het lettertype , des te groter het Inkt gebruik.
Formaat "Vet":
Bij Vette lettertype wordt meer Inkt gebruikt dan bij reguliere lettertype.
Afdruk van afbeeldingen en hun afmeting:
Bij afdruk van foto’s of grote afbeeldingen, wordt het afdrukrendement van een cartridge aanzienlijk minder.
Printkop reiniging (met name bij een Printer met geïntegreerde printkop):
De automatische printkop reiniging of de door u gekozen reiniging via het programma van de printer vebruikt ca 2ml Inkt per cartridge. Deze Inkt wordt in een speciale opvangbak in de Printer opgevangen. ( deze verdampt voor een groot deel en er blijft een rest massa over). Deze zogenaamde afvalbak voorzien van vilt gaat in principe een levensduur van een printer mee.

Hervullen en Besparen!

Besparen betekend niet gelijk "goedkoop". Refill24 maakt het mogelijk om te besparen op printkosten, niet het besparen op kwaliteit. Wij gebruiken Inkt en Tonerpoeder die dichtbij het origineel komen en voor ieder Printertype bijpassend zijn. Laat U zich overtuigen van een perfecte afdruk tegen een gunstige prijs. Tevens helpt u hiermee ons milieu te beschermen.

Stempelkaart*

Wij belonen Uw vertrouwen met een Stempelkaart. Bij iedere vulling van Inktcartridges krijgt u één stempel. Is de Stempelkaart vol,krijgt u de volgende vulling gratis! Laat u dan meerdere cartridges met verschillende vulprijzen vullen, krijgt U de duurste vulling gratis. Onze Stempelkaart heeft geen vervaldatum. (*) Alleen voor winkels in acht genomen

Garantie op het hervullen

Wanneer een Cartridge na het vullen niet functioneert of een error aangeeft, dan verrekenen wij de Prijs van de hervulling met een Originele, Compatible of Hervulde Cartridge. Of U krijgt een volgende vulling gratis. Bij Refill24 is er altijd een oplossing!