We use cookies and other technologies that allow their recognition in order to enhance your online experience. By accessing this website, you consent to this use in the manner described in our Cookies Policy

Login

* Geschützter Bereich (Franchisenehmer)

Forgot password? ×

Forgot password?

Enter your email address:
(Geben Sie Ihre e-Mail-Adresse/Voer uw e-mailadres/Ingresa tu dirección de correo electrónico)

×

Refill24 Netherlands

Inkstation Powered by Refill24

FAQ´S - Meest gestelde Vragen over Toners


Hier willen wij U enige Adviezen en suggesties geven,die doorslaggevend zijn zodat de hervulling van uw Tonercartridge succesvol is. Wij vragen speciaal uw aandacht bij de volgende aangegeven punten,die daartoe bijdragen, dat uw Cartridge een langer leven zal hebben, dan als gewoon een gebruiksvoorwerp, en bovendien een perfecte afdruk zal geven.

Als eerste belangrijke punt letten op...

Accepteer nooit een zogenaamde “UPDATE” van uw Printer, die automatisch op uw beeldscherm verschijnt. Deze UPDATES zorgen er namelijk in de meeste gevallen voor dat uw printer de hervulde cartridge niet meer herkent en zal door de printer geweigerd worden.


Waar moet ik op letten

  1. Voordelen van een Toner Hervulling
  2. Hoe gaat een hervulling in zijn werk?Hoe veel tijd neemt het in beslag voordat de Toner weer gereed is?
  3. Kan men alle Toner Modellen hervullen?
  4. Is het ook mogelijk om Kleuren Toners te hervullen?
  5. Wat is de afdrukcapaciteit na de hervulling?
  6. Is de afdrukkwaliteit na de hervulling nog hetzelfde?
  7. Kan een hervulling mijn Printer beschadigen?
  8. Onderscheid tussen hervullen en compatible Tonercartridges.
  9. Hoe vaak kan een Toner hervult worden?
  10. Waarom duurt het hervullen van een Toner langer dan die van een Inkjet?
Voordelen van een Toner Hervulling
U bespaart tot wel 75% in de afdrukkosten en helpt daarbij gelijk het Milieu!Voordat een Plastik Tonercartridge zich heeft ontleed duurt 450 jaar en bij verbranding komen er schadelijke stoffen in de lucht die dan ook weer het mileu aantasten.Dit zal toch inspiratie genoeg moeten zijn om de Toner niet één maar meerdere keren te gebruiken.
↑ top
Hoe gaat een hervulling in zijn werk?Hoe veel tijd neemt het in beslag voordat de Toner weer gereed is?
Breng uw lege Tonercartridge bij ons en wij hervullen deze. Mono LaserPrinter modellen ( alleen Zwart ) kunnen in de regel op dezelfde dag weer gereed zijn. Toners van Color LaserPrinters neemt meer tijd in beslag en zal daarom in de meeste gevallen pas de volgende dag klaar zijn.
↑ top
Kan men alle Toner Modellen hervullen?
Wij kunnen een groot deel van de in de handel zijnde Tonercartridges hervullen,zoals HP,Brother,Canon,Epson,Xerox,Samsung,Kyocera,Konica Minolta en Oki. Informatie over het hervullen hiervan kunt U verkrijgen bij een Inkstation bij u in de buurt.
↑ top
Is het ook mogelijk om Kleuren Toners te hervullen?
Ja ook hier hebben wij Poeder voor een groot deel van de in handel zijnde Colorlaser Printers . Informatie over het hervullen hiervan kunt U verkrijgen bij een Inkstation in de buurt.
↑ top
Hoeveel pagina’s kan ik na de hervulling afdrukken? Is de capaciteit hetzelfde als bij een Originele?
Een Toner hervulling is afgestemt op de afdrukopbrengst van die van een Originele.Bij vele Modellen zijn er Toners met een grotere en kleinere afdrukcapaciteit vanaf Fabriek.Wij kunnen Uw kleine Toner met een grotere capaciteit vulpoeder hervullen.Ondertussen zijn er veel Toners die voorzien zijn van een chip waarbij het aantal pagina’s wordt geteld en bij het bereiken van het maximale aantal pagina’s wordt er dan een melding gegeven dat de Toner leeg is.Vaak is er dan nog poeder genoeg aanwezig in de Tonercartridge en zou dus nog niet nagevult hoeven worden.Het is dan mogelijk door het omwisselen van de chip om ook het rest poeder te verbruiken.Inkstation medewerkers geven U hierover graag verdere Info.
↑ top
Is de afdrukkwaliteit na de hervulling nog hetzelfde?
Refill24 gebruikt ook bij Tonerhervulling, poeder die speciaal ontwikkeld is voor Uw Laserprinter, om een kwalitatief gelijkwaardig resutaat als die van een Originele te garanderen.Ook is naast de Poeder kwaliteit de toestand waarin uw Tonercartridge zich bevindt mede verantwoordelijk voor een goed resultaat. U kunt hier meer over lezen onder “Algemene notities Toners”.
↑ top
Kan een hervulling mijn Printer beschadigen?
Nee , wij vullen namelijk alleen de Tonercartridge en dit heeft geen invloed op het mechanische gedeelte van de Laserprinter.
↑ top
Onderscheid tussen hervullen en compatible Tonercartridges
Een compatible Tonercartridge (remanufactured / hervult) is een Originele Tonercartridge , die gereinigt en weer hervult is , getest en evt onderdelen vervangen. Tijdens de hervulling wordt de Tonercartridge gevult en evt Chip’s worden voor nieuwe vervangen.
↑ top
Hoe vaak kan een Toner hervult worden?
Dit heeft te maken met de toestand waarin zich de Tonercartridge bevindt en van welke laserprinter de Tonercartridges zijn.Een Tonercartridge is zeer complex en bestaat uit vele onderdelen , die na x-1000 pagina’s afdrukken aan slijtage onderhevig zijn en zodoende slechts 2x gevult kunnen worden.Helaas worden de verschillende onderdelen van een Toner door de fabrikant die originele Toners maakt steeds van slechtere kwaliteit , omdat deze ja eigenlijk maar voor één keer gebruik geproduceert worden.En dan sneller aan slijtage onderhevig zijn.
↑ top
Waarom duurt het hervullen van een Toner langer dan die van een Inkjet?
Sommige Tonercartridges moeten volledig gedemonteert worden alvorens men kan overgaan tot de daadwerkelijke hervulling,en neemt daarom dus meer tijd in beslag.
↑ top

Algemene Tips voor Tonercartridges

Voorkom dat een Toner niet bloot staat aan hevige schokken
Een Tonercartridge bestaat uit veel losse onderdelen en ieder deel en tandwiel is belangrijk, voor een goed functioneren.
Ook hier geld het advies niet in overvloed te printen zonder een pauze in te lassen
Het Tonerpoeder wordt eveneens door hitte op het papier gesmolten en kan bij oververhitting belangrijke delen beschadigen.
Stel uw Tonercartridge niet te lang bloot aan zonlicht of kunstmatig licht,dit kan schade veroorzaken aan de imaging drum wat niet te repareren is
Wanneer u een lege toner heeft,die u op een later tijdstip wilt laten hervullen,bewaart u hem dan in een schone donkere platic zak.
Bewaart U een Toner niet te lang(max. 1 jaar)
De belangrijke rubberen rollen en tandwielen drogen in en zijn dan de oorzaak dat de Toner niet meer goed functioneert.
Wanneer U in uw Tonercartridge de rubber of aluminium rollen kunt zien zitten ,gelieve deze niet met uw blote vingers aan te raken.
De daarbij achtergelaten vingerafdrukken kunnen vlekken op de afdruk achterlaten.Probeert U niet een tonercartridge zelf te manipuleren.

Online Shop

Online Shop:

Bezoek onze nieuwe Refill24 Shop! Inktcartridges, Tonercartridges, Inkt, Toebehoren, Papier... bezoeken

Let's recycle

Uw bijdrage aan het Milieu

Ongelooflijk: 250 Miljoen lege Inktcartridges & Tonercartridges belanden alleen al in Europa jaarlijks in het huisvuil-een enorme milieuvervuiling!

Beschermt U daarom ons Milieu en laat Uw Cartridges & Toners professioneel navullen!

Levensduur en rendement van Cartridges

Originele cartridges en hervulde cartridges


Zijn er standaardnormen die het afdrukrendement van Cartridges bepalen?

De Printer en Cartridge fabrikant berekenen het aantal te bedrukken pagina’s er vanuit gaande dat een A4 pagina met een dekking van 5% afgedrukt wordt. Bijvoorbeeld met Cartridge X kunnen 450 pagina’s afgedrukt worden bij een pagina dekking van 5%.

Enige factoren die het afdrukrendement van een Cartridge beïnvloeden:
Gebruikte lettertype:
Arial, Times New Roman, Calibri, etc.
Gebruikte lettergrote:
12pt, 16pt, 32pt, etc. Des te groter het lettertype , des te groter het Inkt gebruik.
Formaat "Vet":
Bij Vette lettertype wordt meer Inkt gebruikt dan bij reguliere lettertype.
Afdruk van afbeeldingen en hun afmeting:
Bij afdruk van foto’s of grote afbeeldingen, wordt het afdrukrendement van een cartridge aanzienlijk minder.
Printkop reiniging (met name bij een Printer met geïntegreerde printkop):
De automatische printkop reiniging of de door u gekozen reiniging via het programma van de printer vebruikt ca 2ml Inkt per cartridge. Deze Inkt wordt in een speciale opvangbak in de Printer opgevangen. ( deze verdampt voor een groot deel en er blijft een rest massa over). Deze zogenaamde afvalbak voorzien van vilt gaat in principe een levensduur van een printer mee.

Hervullen en Besparen!

Besparen betekend niet gelijk "goedkoop". Refill24 maakt het mogelijk om te besparen op printkosten, niet het besparen op kwaliteit. Wij gebruiken Inkt en Tonerpoeder die dichtbij het origineel komen en voor ieder Printertype bijpassend zijn. Laat U zich overtuigen van een perfecte afdruk tegen een gunstige prijs. Tevens helpt u hiermee ons milieu te beschermen.

Stempelkaart*

Wij belonen Uw vertrouwen met een Stempelkaart. Bij iedere vulling van Inktcartridges krijgt u één stempel. Is de Stempelkaart vol,krijgt u de volgende vulling gratis! Laat u dan meerdere cartridges met verschillende vulprijzen vullen, krijgt U de duurste vulling gratis. Onze Stempelkaart heeft geen vervaldatum. (*) Alleen voor winkels in acht genomen

Garantie op het hervullen

Wanneer een Cartridge na het vullen niet functioneert of een error aangeeft, dan verrekenen wij de Prijs van de hervulling met een Originele, Compatible of Hervulde Cartridge. Of U krijgt een volgende vulling gratis. Bij Refill24 is er altijd een oplossing!